Werknemer

Grip krijgen op je eigen vitaliteit
Als je jong bent, ben je actief, vitaal, gezond en vast wel sportief. Naarmate je ouder wordt, wordt er ook meer van je lichaam gevraagd. Zware werkzaamheden worden moeilijker. Ploegendiensten vallen zwaarder. Wie gezond eet en regelmatig sport heeft al 85% voorsprong op werknemers die dat niet doen.

Maar wat kun je nog meer doen om met zo min mogelijk klachten je werk te blijven doen tot de pensioengerechtigde leeftijd? Hoe zorg je ervoor dat je fit, energiek en vitaal blijft? Daar kan Lampe Vitaal een grote rol in spelen.

Wij kunnen werknemers onder andere ondersteunen met een jaartraject. Tijdens dit traject geven wij inzicht in je eigen fysieke gezondheid en leefstijl. We kunnen voedingsadviezen geven, je met slaapadviezen ondersteunen in je bioritme, werkplekonderzoeken uitvoeren, preventief behandelen en diverse testen en metingen doen.

Het resultaat? Een situatie waarin je op een prettige en actieve manier je werk kunt blijven uitoefenen. Met daarbij een duidelijk en helder beeld van je eigen leefstijl. Benieuwd naar wat wij voor jou als medewerker kunnen doen? Laat je werkgever eens contact met ons opnemen. We geven graag meer uitleg en staan zowel de werkgever als de werknemer graag te woord.

Vitaliteitscoaching
Vitaliteit is meer dan gezond zijn. Het is fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend in balans zijn. Vitaliteit heeft alles te maken met energie, gezondheid, leefstijl en welzijn. De vitaliteitscoach is dan ook een breed opgeleide professional met kennis op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning, coaching, werk-privé-balansvraagstukken, leefstijl en werkorganisatie.

Vanuit een vitaliteitsgesprek inventariseert de vitaliteitscoach de hulpbehoefte en helpt met het maken van een persoonlijk vitaliteitsplan voor een gericht advies. Het doel? Structurele vitaliteitverbetering. Daarbij wordt naar het hele palet van vitaliteit en werkvermogen gekeken in relatie tot duurzame inzetbaarheid van jou als medewerker.

Door als werkgever het vitaliteitsgesprek te koppelen aan bijvoorbeeld een preventief medisch onderzoek of healthcheck wordt gelijk de slag gemaakt van meten naar actie en eigenaarschap. De medewerker heeft met een persoonlijk vitaliteitsplan een instrument in handen om zelf aan de slag te gaan.

Bedrijven/werkgever

Goed werkgeverschap is een hot item in het bedrijfsleven. En terecht. Medewerkers verdienen aandacht. Aandacht voor hun energie, gezondheid, leefstijl en welzijn. Bedrijven die werk maken van vitaliteit plukken daar vaak direct de vruchten van. Want wie investeert in gezonde medewerkers, investeert in een gezond bedrijf. Benieuwd naar wat Lampe Vitaal voor u kan betekenen?

Lees verder

Maatschappelijke projecten

Lampe Vitaal heeft aandacht voor mensen. Vandaar dat we ons op regelmatige basis inzetten voor maatschappelijke projecten: van cursussen om mantelzorgers te ondersteunen tot het begeleiden van eerstejaars leerlingen met gezond eten, bewegen en denken. Lampe Vitaal denkt graag mee voor een gezondere maatschappij.

Lees verder

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar van letselschade kun je lichamelijk of geestelijk flink last hebben. Vandaar dat het belangrijk is er snel mee aan de slag te gaan. Wacht niet af, maar richt je energie op herstel. Samen met Lampe Vitaal.

lees verder