Maatschappelijke projecten

Aandacht voor de mens
Bij Lampe Vitaal staat aandacht voor de mens centraal. Vandaar dat we ons samen met Lampe Therapie regelmatig inzetten voor maatschappelijke projecten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Mantelzorg
In samenwerking met welzijnsorganisatie Sedna biedt Lampe Vitaal cursussen aan om mantelzorgers voor te lichten, te informeren en te ondersteunen. Zorgt u voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of handicap? Doet u dat onbetaald, uit liefde, noodzaak of persoonlijke betrokkenheid? Dan bent u mantelzorger. Soms kan die taak zwaar zijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat uw eigen sociale leven onder druk komt te staan of dat er vervelende spanningen optreden. Dan is het fijn om te weten dat u vanuit verschillende hoeken ondersteuning kunt krijgen.

Samen Oud
Manon Roël, fysiotherapeut van Lampe Therapie, ging tijdens een bijeenkomst van SamenOud in sociaal cultureel centrum ‘t Schienvat in Erica met ouderen aan de slag om (nog) vitaler ouder te worden. We worden allemaal ouder, gelukkig maar. Maar door de jaren heen verandert ons lichaam. Spiermassa neemt af, gewrichten worden minder soepel en hormonen veranderen.
 
Skills for life 
Berry Lampe, eigenaar van Lampe Vitaal en Lampe Therapie, zet zich regelmatig in voor de praktijkschool PRO Emmen als onderdeel van een samenwerking tussen zeven partners. Het project dat centraal staat bij die samenwerking heet Skills for life. Met Skills for life zijn de eerstejaars leerlingen van de Emmer praktijkschool bezig met gezond eten, gezond bewegen en gezond denken. In 2018 hebben we dit project afgerond.

Bedrijven/werkgever

Goed werkgeverschap is een hot item in het bedrijfsleven. En terecht. Medewerkers verdienen aandacht. Aandacht voor hun energie, gezondheid, leefstijl en welzijn. Bedrijven die werk maken van vitaliteit plukken daar vaak direct de vruchten van. Want wie investeert in gezonde medewerkers, investeert in een gezond bedrijf. Benieuwd naar wat Lampe Vitaal voor u kan betekenen?

Lees verder

Werknemer

Van werknemers wordt verwacht dat zij constant presteren. Maar om een topprestatie te kunnen leveren, is een topconditie nodig. En dat terwijl mensen steeds langer moeten doorwerken. Hoe zorg je ervoor dat je als werknemer goed in je vel komt te zitten? Dat je genoeg energie hebt en fit en vitaal bent? Kortom, met plezier je werk kunt doen? Lampe Vitaal kan je verder helpen.

Lees verder

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar van letselschade kun je lichamelijk of geestelijk flink last hebben. Vandaar dat het belangrijk is er snel mee aan de slag te gaan. Wacht niet af, maar richt je energie op herstel. Samen met Lampe Vitaal.

lees verder