Werkplekonderzoek

De werkplek is de plek waar uw medewerkers de meeste tijd doorbrengen. Juist hier kunnen beginnende gezondheidsklachten optreden. Een werkplek die niet aansluit bij de situatie van uw medewerker kan uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim. Met een werkplekonderzoek onderzoeken wij de omgeving van uw medeweker om te kijken of deze verbetert kan worden. Daarbij kijken wij of u de werktechniek kunt aanpassen aan eventuele beperkingen van uw medewerker. Het onderzoek wordt gedaan door onze fysiotherapeut. In dit onderzoek zal er gekeken worden naar de werkplek zelf, de klachten van de medewerker en de vraagstelling wat heeft uw medewerker zelf gedaan om zijn klachten te verhelpen.

De fysiotherapeut zal naar aanleiding van de aanvraag van een werkplekonderzoek zijn analyse geven over de werkplek van de medewerker. Na de analyse zal er een rapportage opgemaakt worden met daarin een duidelijk advies wat er noodzakelijk is voor de werkplek. Vaak zijn er namelijk al onnodige aanpassingen gedaan die niet volstaan met het oplossen van de blokkades zelf. 

Er bestaat een mogelijkheid dat de medewerker zelf een blokkade heeft in zijn lichaam waardoor het werken op de werkplek zelf een belemmering geeft. Alvorens de werkplek dan geheel wordt gewijzigd krijgt de medewerker eerst een behandeling om te kijken of de blokkade verholpen kan worden. Als blijkt dat dit wel het geval is dan kan de werkplek wel aangepast worden zonder dat daar grote wijzigingen in komen.

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mailadres achter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!