Wandelcoaching

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds weer: wandelen zorgt voor ontspanning en is goed voor ons welzijn. Reden genoeg voor Lampe Vitaal om wandelcoaching op te nemen in ons aanbod. Wandelcoaching is dé manier om tegelijk fysiek én mentaal te werken aan je gezondheid: Met wandelen kun je geleidelijk aan je conditie werken en het risico op blessures is laag. Wandelen heeft ook mentaal een positief effect. Het is rustgevend en werkt ontspannend.
 
Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je samen met de vitaliteitscoach wandelt in de natuur. Tijdens de wandelingen praten we onderweg, gebruiken we dingen die we tegenkomen als metafoor en gebruiken we de verhelderende werking van de buitenlucht en het bewegen om sneller tot inzichten te komen. Waar nodig worden onderweg oefeningen gedaan. Door al wandelend in gesprek te gaan, heb je minder oogcontact met je gesprekspartner. Dit maakt dat je doorgaans makkelijker praat.
 
Coachen in de natuur heeft een duidelijke meerwaarde. Die meerwaarde zit in rust en ontspanning en een gevoel van vrijheid en ruimtelijkheid. Een bijkomend voordeel is dat buiten zijn doorgaans gemakkelijker praat. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van coaching. Je krijgt letterlijk stap voor stap meer inzicht en bewustwording. Wandelen zal het coachproces versterken, versnellen en plezieriger maken. Wandelcoaching is geen vervanging van therapieën. Het is een laagdrempelige manier van coaching op een andere manier. 
 
Voor wie is wandelcoaching?
Soms is therapie te veel en een gesprek met een vriend of vriendin te weinig om je verder te helpen. Een wandelcoach kan dan misschien dát bieden wat je nodig hebt: een luisterend oor, een spiegel, wat dieper gaande vragen en geen ongevraagde adviezen. Net dat inzicht dat je nodig hebt om verder te komen.
 
Tijdens wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Het is uitermate geschikt wanneer je één of meer van de volgende klachten hebt:
 
Weinig energie
Ondermaatse conditie
Veel piekeren
Te veel stress
Blokkades (mentaal of fysiek)
Burn out
Angst
 
Waarom wandelcoaching?
Wandelcoaching is niet uniek maar wel speciaal. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van bewegen en de natuur.
 
De natuur en beweging brengen rust en ontspanning voor je hoofd en je lichaam. Je wordt je meer bewust van je fysieke stresssignalen en leert er eerder op anticiperen. Veel bewegen maakt gezonder, zorgt dat je minder vaak ziek bent en als je ziek wordt, dat je sneller herstelt.
Wandelen heeft een weldadig effect op lichamelijke en mentale conditie. Enkele voordelen zijn betere ademhaling, bloedsomloop en vertering, minder piekeren en minder stress.
 
Werkwijze
De wandelingen duren circa 50 tot 60 minuten. In overleg zoeken we een mooie wandellocatie uit, waar jij letterlijk en figuurlijk stap voor stap inzichten krijgt in de huidige en de gewenste situatie. Onze coaches vragen door waar nodig, spiegelen en helpen je om snel door te dringen tot de kern, zodat je ook echt vooruitkomt.
  
Wandellocaties
Omgeving Emmen
Omgeving Hoogeveen
Omgeving Coevorden

Binnen Lampe Vitaal verzorgt Jos Naber, onze vitaliteitscoach, de wandelcoaching.

Wat biedt Lampe Vitaal:

Testen en meten

Bewegen

Behandelingen mentaal

Behandelingen fysiek

Coaching

Toon allesBodyscan

Lees verder

Werkplekonderzoek

Lees verder

Fittesten

Lees verder

Preventief medisch onderzoek

Lees verder

Wandelcoaching

Lees verder

Sporten onder begeleiding

Lees verder

Yoga & Mindfulness

Lees verder

Mentale Coaching

Lees verder

Neurofeedback

Lees verder

Spanning en burn-out

Lees verder

Detox

Lees verder

Slickbad

Lees verder

Sportmassage

Lees verder

Fysiotherapie op de werkvloer

Lees verder

Ademhalingstherapie

Lees verder

Bindweefselbehandeling

Lees verder

Vitaliteitsgesprek

Lees verder

Check je werkplek!

Lees verder

Onregelmatige werktijden

Lees verder

Voedingsdeskundige

Lees verder