Sportmassage

"Een massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest. Het ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel."
 

Wat is sportmassage?

Met een massage worden mechanische prikkels op het lichaam gegeven. Deze prikkels brengen reacties in het lichaam teweeg. Deze reacties moeten leiden tot herstel van evenwicht in het hele menselijke organisme. Als dit evenwicht (door bijvoorbeeld belasting) wordt verbroken, zien we een reactie. Bijvoorbeeld spierpijn of vermoeidheid.

Een sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te brengen. Er is bij deze vorm van massage extra aandacht voor de spieren waarbij gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Een sportmassage is daarom meer dan alleen een massage voor of na afloop van het sporten. Het is voor iedereen bestemd. Zowel sporter als niet sporter.

Wat doet sportmassage?

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Het wordt veel toegepast bij vermoeidheidsverschijnselen na een lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld werk of sport. Klachten zoals spierpijn, rugpijn, vermoeidheid en slapeloosheid worden tegengegaan en kunnen worden voorkomen. Door sportmassage toe te passen zullen spieren ontspannen en wordt herstel bevorderd. 

Voor wie is sportmassage?

In principe is een sportmassage bedoeld voor sporters. Het kan echter ook heel geschikt zijn voor niet-sporters. De sportmassage heeft namelijk een ontspannende werking op het gehele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door stress, overbelasting of een verkeerde houding kan de massage erg nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en vermindert hierdoor de pijn.

Sportmassage voor jou of in je bedrijf

Nieuwsgierig naar sportmassage? Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Lampe Vitaal voor een vrijblijvend gesprek. Binnen de werkwijze van Lampe Vitaal staan preventie, kwaliteit en een gezonde leefstijl centraal. Ons doel is de medewerker fit en vitaal houden.

Je blijft er vitaal bij!

Binnen Lampe Vitaal verzorgt Jos Naber (gecertificeerd NGS Sportmasseur) de sportmassages. Een afspraak duurt 45 minuten.


Wat biedt Lampe Vitaal:

Testen en meten

Bewegen

Behandelingen mentaal

Behandelingen fysiek

Coaching

Toon allesBodyscan

Lees verder

Werkplekonderzoek

Lees verder

Fittesten

Lees verder

Preventief medisch onderzoek

Lees verder

Wandelcoaching

Lees verder

Sporten onder begeleiding

Lees verder

Yoga & Mindfulness

Lees verder

Mentale Coaching

Lees verder

Neurofeedback

Lees verder

Spanning en burn-out

Lees verder

Detox

Lees verder

Slickbad

Lees verder

Sportmassage

Lees verder

Fysiotherapie op de werkvloer

Lees verder

Ademhalingstherapie

Lees verder

Bindweefselbehandeling

Lees verder

Vitaliteitsgesprek

Lees verder

Check je werkplek!

Lees verder

Onregelmatige werktijden

Lees verder

Voedingsdeskundige

Lees verder