Bodyscan

Wat is het? 
De bodyscan is onderzocht en gevalideerd door diverse universiteiten en professionele sportorganisaties zoals AC Milaan, FC Keulen, Bayer Leverkusen, Formule 1 en McEnroe Tennis Academy, met de input van de eigenaar van Wegamed (de arts Peter Mölleney) en diverse research instituten en deskundigen uit Nederland, Duitsland en China.

De bodyscan is een uitstekende methode om functionele stoornissen in kaart te brengen. Dit is belangrijk, omdat hiermee beoordeeld kan worden hoe alle organen functioneren. Voor onze gezondheid is het essentieel dat alle organen zo volledig mogelijk functioneren. Als de belastbaarheid van organen afneemt, loopt u een groter risico klachten te ontwikkelen. Uw gezondheid is afhankelijk van uw herstellend vermogen en als dit onvoldoende is, kunnen er chronische klachten ontstaan.

Hoe werkt het? 
Met de bodyscan wordt de patiënt van top tot teen doorgelicht met behulp van zes elektroden (twee onder de voeten, twee in de handen en twee om het hoofd, zie ook de foto hieronder). De meetresultaten worden met een computerprogramma vertaald naar de afzonderlijke organen. Aan de hand daarvan kunnen uitspraken gedaan worden over het functioneren van de organen. Iedere verstoring in de werking van een orgaan kan symptomen tot gevolg hebben. Deze informatie wordt gebruikt om te kunnen beoordelen wat nodig is om uw gezondheid te verbeteren.

De bodyscan helpt ook bij het onderscheiden van oorzaken op lichamelijk en psychisch niveau. Hierdoor kan bij de behandeling snel afgewogen worden waar het zwaartepunt van de behandeling moet liggen. Zo is het mogelijk de oorzaken van klachten te behandelen en niet alleen de symptomen.

Wat meet de bodyscan?
Het functioneren van spieren en gewrichten
Het functioneren van organen
Het niveau van verzuring en het vermogen van het lichaam om dit te neutraliseren
Voedingsstoffen, vitamines, mineralen en sporenelementen
BMI (Body Mass Index)
Trainingshartslagzones
Optimale trainingstijden

Bij welke klachten? 
De bodyscan kan u meer inzicht geven bij onder andere de volgende klachten:
Hoofdpijn
Vermoeidheid
Stress
Burn-out
Verstoord voedingspatroon
Onbegrepen klachten

Geen risico
Voorafgaand aan de meting vult u een vragenlijst in over uw huidige gezondheidstoestand en over de historie van uw gezondheidstoestand. Het ondergaan van de meting is zonder enig risico.

Let op!
De bodyscan is geen vervanging van een behandeling/raadpleging bij een arts of specialist. Ook worden er geen ziektebeelden gesignaleerd, dus worden er ook geen diagnoses door ons gesteld!
Wanneer u problemen heeft met uw gezondheid, raadpleeg dan altijd eerst uw huisarts of een medisch specialist.

Duur
De meting zelf duurt ongeveer 10 minuten. Daarna worden de resultaten uitgebreid met u besproken, waarna u adviezen meekrijgt. Een afspraak duurt in totaal gemiddeld 60-75 minuten. Een tussentijdse evaluatie betreft gemiddeld 30 minuten. 

Wat biedt Lampe Vitaal:

Testen en meten

Bewegen

Behandelingen mentaal

Behandelingen fysiek

Coaching

Toon allesBodyscan

Lees verder

Werkplekonderzoek

Lees verder

Fittesten

Lees verder

Preventief medisch onderzoek

Lees verder

Wandelcoaching

Lees verder

Sporten onder begeleiding

Lees verder

Yoga & Mindfulness

Lees verder

Mentale Coaching

Lees verder

Neurofeedback

Lees verder

Spanning en burn-out

Lees verder

Detox

Lees verder

Slickbad

Lees verder

Sportmassage

Lees verder

Fysiotherapie op de werkvloer

Lees verder

Ademhalingstherapie

Lees verder

Bindweefselbehandeling

Lees verder

Vitaliteitsgesprek

Lees verder

Check je werkplek!

Lees verder

Onregelmatige werktijden

Lees verder

Voedingsdeskundige

Lees verder