Ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie helpt om weer op de juiste manier te ademen. De ademhalingstherapeut maakt daarbij gebruik van speciale ademhalings-en ontspanningstechnieken.
 

Inefficiënt ademhalen

Ademhalen is iets alledaags. Vaak zijn we ons er niet eens van bewust. Goed ademen is echter van levensbelang. Wanneer u problemen heeft met uw ademhaling kan dat allerlei consequenties hebben voor de gezondheid van uw lichaam. Ademhaling zorgt namelijk voor een aanvoer van zuurstof en een afvoer van koolstofdioxide (afvalstof). Al onze organen en spieren hebben voldoende zuurstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Inefficiënt ademhalen kan o.a. leiden tot klachten van vermoeidheid, buikpijn, hoodfpijn, duizeligheid, nek-/schouderklachten en benauwdheid. 

Onbewust

In veel gevallen zijn mensen zich niet bewust van het feit dat ze 'verkeerd' ademhalen. Ademhaling is immers iets dat automatisch gaat, dus wat we niet bewust hoeven aan te sturen. Een versnelde en oppervlakkige ademhaling (hoog in de borstkas) komt o.a. voor bij stress. Onbewust past onze ademhaling zich aan aan de stress-situatie. Het komt ook voor tijdens/na acute pijnklachten. Veel mensen gaan oppervlakkiger ademhalen bij bijvoorbeeld acute rugpijn, omdat het uitzetten van de borstkas pijnlijk kan zijn. Soms blijft de ademhaling dan dit patroon aanhouden, ook nadat de klachten weer verdwenen zijn. 


Samen met de fysiotherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van de ademhalingsklachten. De fysiotherapeut geeft u ademhalingsoefeningen en u krijgt adviezen die bij uw persoonlijke situatie passen. Door de oefeningen toe te passen, gaat u weer natuurlijk en ontspannen ademhalen. De klachten die ontstaan zijn door de ‘oude’ ademhaling verminderen meestal al na een aantal behandelingen.

Wat biedt Lampe Vitaal:

Testen en meten

Bewegen

Behandelingen mentaal

Behandelingen fysiek

Coaching

Toon allesBodyscan

Lees verder

Werkplekonderzoek

Lees verder

Fittesten

Lees verder

Preventief medisch onderzoek

Lees verder

Wandelcoaching

Lees verder

Sporten onder begeleiding

Lees verder

Yoga & Mindfulness

Lees verder

Mentale Coaching

Lees verder

Neurofeedback

Lees verder

Spanning en burn-out

Lees verder

Detox

Lees verder

Slickbad

Lees verder

Sportmassage

Lees verder

Fysiotherapie op de werkvloer

Lees verder

Ademhalingstherapie

Lees verder

Bindweefselbehandeling

Lees verder

Vitaliteitsgesprek

Lees verder

Check je werkplek!

Lees verder

Onregelmatige werktijden

Lees verder

Voedingsdeskundige

Lees verder