Behandelingen


Vanuit Lampe Vitaal beschikken onze therapeuten over hun eigen expertise. Binnen deze expertise vallen ook de behandelingen die wij aanbieden die nauw aansluiten bij de diagnose die gesteld is door onze fysiotherapeut.

Schockwave therapie

Heeft u ernstige pijnklachten vanwege een peesirritatie / peesontsteking of een aandoening aan uw elleboog, voet, schouder heup of knie? Uw medewerker heeft al meerdere behandelingen ondergaan en ondanks verschillende inspanningen zijn er geen resultaten bereikt? Dan heeft Lampe Vitaal voor u een alternatief. ESWT oftewel Shockwave therapie. Dit apparaat genereert mechanisch schokgolven die zich via de huid in het aangedane weefsel verspreiden. Hierdoor vergruist de ontsteking en/of kalkafzetting, zodat het makkelijker afgevoerd kan worden via de bloedbaan.
Er wordt eerst een afspraak gemaakt voor intake en functieonderzoek. Indien nodig zal er een vervolgafspraak worden gemaakt voor een echo. 

Body-Detox
Body Detox is een professioneel voetbad wat werkt volgens elektrolyse wat duizenden gespecialiseerde zweetklieren aan de voetzolen activeert en een gemakkelijk uitgeleiding via deze klieren mogelijk maakt.
De daarop volgende 24-48 uur zal de huis, de nieren, de longen en de darmen (schadelijke) afvalstoffen extra uitscheiden. Het nieuw ontstane lichaamsgevoel geeft verlichting en vitaliteit.
Een gebruik duurt tussen de 15 en 30 minuten en kan met verschillende programma’s individueel op de patiënt worden afgestemd. 

Neurofeedback
Neurofeedback training is uitermate geschikt voor het verbeteren van psychische balans en/of het verbeteren van sportieve prestaties. Het is een zeer effectieve trainings vorm van de hersenen om deze optimaal en veel effectiever te laten functioneren, waardoor zeer veel positieve resultaten optreden voor bijvoorbeeld kinderen, volwassenen en jong volwassenen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld mensen met een burn-out, ADHD, post traumatisch stress syndroom, whiplash, post comotioneel syndroom.

Bindweefsel techniek
Bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van ons lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen en bepaalt hun vorm. De huid is ons grootste orgaan.
Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot cel vernieuwing. Hierdoor verbetert de conditie van de huid.

Slick mineralen bad therapie
Slick betekent letterlijk slijk of modder.  De voeten hangen tot aan de knie in een groot bad (hydro pedi-jet) met water waaraan dit fijnkorrelige slick concentraat is toegevoegd met etherische olien. Het slickbad werkt ontspannend en sterk doorbloedend, kramp bevrijdend en pijnstillend. Omdat de voeten in het water hangen zijn de voetzolen vrij toegankelijk. Dit heeft ook een steriliserende werking. De watertemperatuur wordt aangepast aan de aard van de klachten. Het slick-kruidenconcentraat wordt zorgvuldig gedoseerd en afgestemd op de behandeling. Het zorgt voor pijnverlichting, bindweefselversterking en spierontspanning. Verder stimuleert het slick concentraat de bloedsomloop en het herstel van kraakbeen en elasticiteit van het weefsel.

Fysiotherapie
Fysiotherapie is er op gericht de oorzaak van de pijnklachten of bewegingsklachten op te lossen. Na het onderzoek zal de fysiotherapeutduidelijk maken wat de oorzaak is van de klachten en wat eraan gedaan kan worden. De behandeling  zal bestaan uit behandeltechnieken op het lichaam met als doel de spierspanning te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. De behandeling bestaan uit het aanleren van oefeningen met als doel het verbeteren van het lichamelijk bewustzijn (hoe ga je om met je lijf) en het verbeteren van houding en beweging.  Deze oefeningen kunnen gericht zijn op: stabiliteit, lichaamsbesef, ontspanning, ademhaling, houding, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Ook zal de fysiotherapeut adviezen geven omtrent het psychosociaal functioneren en dus ook rekening houding met de geestelijke belastbaarheid.

Massage Therapy System
De Sana Professional is in samenwerking met Zwitserse therapeuten ontwikkeld. Door jarenlange ervaring in de ontwikkeling van medische apparatuur, in het bijzonder therapeutische massagetechnieken door middel van vibratie/oscilatie met infra rood warmte, is een massagetherapiesysteem ontwikkeld. Het systeem zorgt voor een diepe ontspanning van de spieren en de gelijkmatige stimulatie van de bloedsomloop.
Deze combinatie heeft tot gevolg dat uw klachten verminderen danwel, bij regelmatig gebruik, volledig verdwijnen.

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mailadres achter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!