Ervaring Vitaliteitstraject Irma Wesseling

"Dit Vitaliteitstraject moest standaard in het ziekenfondspakket zitten, want als je ziet van waaruit ik ben gekomen en gewoon de kampioenschappen hiermee heb gehaald dan schieten woorden me te kort."

Irma Wesseling heeft bij ons een vitaliteitstraject afgerond en zij deelt graag haar ervaring! Wij worden erg blij van deze mooie woorden!


"Voor dit vitaliteitstraject heb je iemand nodig die behulpzaam en professioneel is, veel mensenkennis heeft en daarnaast ook nog eens een goede fysiotherapeut is.."


Wat was voor mij belangrijk?

"Wat mij direct opviel was dat er een prettige/warme en ontspannen sfeer aanwezig was. Een fijne gemoedelijke omgeving en Roy bood gelukkig een luisterend oor. Hij kent mijn situatie van waaruit ik kom. Alleen al die aandacht die je krijgt, doet je goed. De rust en de manier waarop Roy kan relativeren is zo gemoedelijk en ontspannen. Hij laat hierin een professioneel gedrag zien. Tijdens de trainingen ging ik mee in deze professionele houding en dat resulteerde erin dat ik me elke dag sterker begon te voelen. Geen energie stoppen in dingen die je niet kunt veranderen, hier werd ik door Roy nog wel eens op gewezen."

 
Neurofeedback:

"In het begin dacht ik, moet dit helpen? Maar na een paar behandelingen zagen mensen in mijn omgeving dat ik sterker was geworden. Gewoon in mijn manier van doen, me niet druk maken om dingen. Ik leerde sneller schakelen in mijn hoofd."

 
Bodyscan:

"De verzuring en je energiebehoefte, dat klapte er bij me in. Hoe kon ik geen energie meer hebben, je wordt met de neus op de feiten gedrukt. Roy speelde hier direct op in en vond het tijd worden om hiermee aan de slag te gaan. We pakten het sporten op en oh wat is dat heerlijk, elke keer een stukje verder over de grens gaan. Wauw, dat gaf me een enorme boost.. Onbewust paste ik mijn voeding aan en gebruikte Alka produkten (nog steeds trouwens). Ik voel me hier goed bij en merk dat ik weinig last heb van ontstekingen. Vroeger was ik nogal veel verkouden, maar nu al een hele tijd niet meer. Mijn energie werd ook steeds beter. Al gauw merkte ik dat het bewegen/sporten helemaal mijn ding werd, daardoor begon ik me ook te interesseren voor de spieren, de anatomie van de mens."


Traject

"Het traject zie ik echt als een samenspel.  Ik kreeg zelfs nog het advies om een vitaliteitsopleiding te beginnen. Zo gezegd zo gedaan en ten tijde van mijn bindweefseltherapie konden we direct de benaming oefenen van de spieren. Roy kon me hiermee helpen en dat stimuleerde mij weer. Het is zo fijn dat iemand je wil helpen en dan ook nog een gemeende interesse toont. Chapeau. Het sporten werd steeds leuker en leuker. Ik werd dan ook steeds enthousiaster en merkte dat ik heel goed bezig was. Ik begon fanatiek te worden en bij thuiskomst had ik alweer zin om stukken te gaan fietsen of sleurde ik mijn man van de bank om nog een stuk te gaan lopen. Ik kreeg een doel voor ogen en dat doel was dat ik heel graag Nederlands Kampioen zou willen worden."

"Roy is wel de drijvende kracht. Zijn begeleiding en stimulerende woorden kwamen goed bij me binnen. De woorden van hem blijven bij me hangen. Zodra ik in de startblokken sta dan hoor ik zijn stem in mijn achterhoofd. Als je me nu vraagt wat zijn manier daarin nu is, tja, ik denk dat het een combi is van mijn wil, zijn stimulans en die is zo groot dat je maar 1 ding wilt. Zoals voetballers zeggen: de innerlijke drive om er alles aan te doen. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben."

"Mijn doel om Nederlands Kampioen te worden is dan ook gelukt tijdens het sprinten op de 60 meter in een supersnelle tijd van 8,92 seconden. Ik kan zelfs meedoen met het EK en WK. Ik weet dat ik het zelf heb moeten doen, maar iedere topsporter heeft een goede coach nodig en dat is hij."


P.S. Als je ooit nog eens een slick ligbad krijgt, dan verwacht ik graag een uitnodiging van jullie. ;) 

Meer Blog berichten van Lampe Vitaal:

Fysio op de werkvloer (06-01-2021)
Ervaring Menso (02-11-2020)
Check je werkplek! (09-09-2020)
Stress in je lichaam? (22-06-2020)
De waarde van wandelen (14-05-2020)
Coronavirus update (15-03-2020)
Powernap op kantoor? (12-02-2020)
Participatiewebshop (16-10-2019)
Nieuwe stagiaire! (25-09-2019)
Start buiten sporten! (19-04-2019)